GOLDWING NYTT

Tilrettelegger for batteridrevet framtid

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Selv om det fleste mc-førere i dag knapt kan tenke seg muligheten av at deres motorsykkel skal bli elektrisk drevet, jobbes det i kulissene for å tilrettelegge for akkurat dette.

Fossilt drivstoff er på veg ut, og det vil også gjelde motorsykler. Nå har de fire fabrikkene som står for brorparten av alt mc-salg i Europa, gått sammen fir å utvikle utskiftbare batterier. Disse er Honda, Yamaha, KTM og Piaggio.

Dette vil gjøre logistikken rundt lading og utskifting av batterier veldig smart i framtiden. Tanken er at når du trenger å lade sykkelen, stopper du på et ladested, og bytter batteri, for så å kjøre videre med en gang. Uten sammenligning for øvrig, men akkurat sånn man alltid har gjort med fryseelementer til kjølebagen.

I mars undertegnet de fire fabrikkene en intensjonsavtale, og nå er følgende konsort opprettet av dem: Swappable Batteries Motorcycle Consortium (SBMC).

Konsortiet vil sikte bredt på alle elektriske løsninger for mobile enheter på to og fire hjul. Alle de fire representantene har forpliktet seg til å bidra til en fremtidsrettet bærekraftig sektor for transport. Denne utviklingen kan gå fortere enn man tidligere har trodd.

Alle nye biler skal være elektriske fra 2025. Kanskje følger motorsyklene hakk i hæl. Muligens vil ikke Goldwing står øverst på lista over batteridrevne mc, men de kommer nok etter hvert. Og med godt utbygd batteribytte-stasjoner, vil dette kun være positivt for mc-miljøet.

Legg igjen en kommentar

Logg inn for GWCN medlemmer