GOLDWING NYTT

Sirdalstreffet 2021 – starten på en tradisjon….

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Helgen 20-22 august arrangerte Wings of Rogaland for første gang treff på Sageneset Feriesenter i Sirdal (Agder fylke).

Det mer kjente Valletreffet som klubben har arrangert i mange år, ble i juni besluttet lagt ned og Sirdalstreffet så dagens lys. Tilrettelegging og planlegging i forkant av treffet ble gjort i rekordfart, takket være god erfaring fra Valle og en gjeng frivillige hjelpere.

Sageneset feriesenter ligger idyllisk plassert mellom Tjørhom og Solheim. Omkranset av trær, stille vann, brusende vann, idyll og koselige hytter – ble altså plassen åsted for en god gjeng bikere som ville på treff. Været var strålende og viste Sirdal fra sin aller beste side hele helgen. 

Sagneset Feriesenter ligger idyllisk til i Sirdal

Fredag ettermiddag begynte folk å ankomme plassen. Og selv om det varslede sykkelløpet Tour de Fjords – etappe 2 var lagt til Sirdalsområdet denne dagen – kom det folk i jevn strøm hele ettermiddagen. Som på Valle ble det servert velkomstbobler – til stor begeistring for de ankomne bikere. Gjensynsgleden var til å ta og føle på. Helt nydelig.  

Innimellom innsjekk og andre gjøremål for å forberede til treff – tok en liten gjeng med seg syklene og kjørte ned til hovedveien for å hilse på Tour de Fjord-syklistene som skulle tråkke seg nedover mot Tonstad og Egersund, før de forhåpentligvis fant veien tilbake mot Sirdal igjen – og målgang ved Sirdal Høyfjellshotell. 

Etter hvert som folk ble innlosjert i hyttene og fant seg til rette, ble treffplassen fyllt opp med glade og fornøyde deltakere som gledet seg over endelig å kunne være sosiale igjen. Etter mange, lange måneder med pandemi, restriksjoner og avstand virket det som om Sirdalstreffet ikke kunne ha kommet på et bedre tidspunkt. Dette har vi lengtet etter!!!

Fredag kveld var det duket for Potetbakern’s berømte poteter – akkurat som på Valletreffet, bare i nye omgivelser. Dette virket også som et etterlengtet innslag – og folk spiste verdens beste poteter og koste seg utover sene kvelden. Stemningen var feststemt og lett – akkurat slik den skal være på et treff.  

Lørdag sørget morgenfuglene i Wings of Rogaland for – at de som ønsket frokost – ble servert dagens viktigste måltid i koselige omgivelser inne i «pub’en» – som ble brukt som frokostlokale for anledningen. Frokost lørdag og søndag var nemlig inkludert i treffkontingenten. Et innslag vi aldri hadde prøvd før – så spenningen var stor hos frokostgjengen i forkant av serveringen. Mange av deltakerne møtte opp til frokost begge dagene. Så dette innslaget kan vel betegnes som bestått. 

Det ble også arrangert fellestur lørdag formiddag. Et stort antall deltakere (rundt 40 sykler) kjørte avgårde oppover vakre Sirdal til Sinnes, Fidjeland, Ørneredet og nedover de mange hårnålsvingene til Lysebotn. En tur som virkelig kan anbefales om du noen gang skulle være i nærheten på 2 hjul – hele Sirdals-området er nemlig en drøm for enhver mc kjører. Vi var overlykkelige for at været var med oss denne helgen, slik at akkurat denne fellesturen endelig kunne bli gjennomført. Tur til Lysebotn var nemlig på planen i flere år på Valletreffet – men været satte hvert år en effektiv stopper for turen. Men nå ble den altså gjennomført. I strålende solskinn. Og vi fikk mange gode tilbakemeldinger og bekreftelser på at Lysebotn er vel verdt et besøk. 

Lørdag kveld ble grillene fyrt opp – og forberedelsene til et lekkert grillmåltid, hadde allerede pågått en stund. For det krever en del planlegging å servere mat til så mange. Men arbeidet som er med et treff på denne størrelsen, blir vel nærmest som en fornøyelse å regne, når en ser at folk koser seg og trives. Grillmaten smakte fortreffelig, og når en i tillegg blir servert av smilende, hyggelige folk – kan det faktisk ikke bli bedre. 

Etter maten var det tid for loddtrekning og prisutdeling – alltid en højdare på MC treff. Mange flotte premier både fra medlemmer i Wings of Rogaland, venner og sponsorer – tusen takk. (Også en spesiell takk til: MC Utstyr – Sandnes, vår alles kjære Lillerolf, Ranso – Randaberg og Jæren Outlet – Bryne.)

Som seg hør og bør på et velrenomert MC treff, ble det også delt ut litt heder og ære. Prisen for yngste Goldwingsjåfør gikk til Roger Liestøl (født 1975) og pris for eldste Goldwingsjåfør gikk til klubbens egen Karl Flateland (født 1945). Lengst kjørte Goldwing tilhører Roar Holtborg fra Harstad som hadde tilbakelagt ca 1760 km for å komme fram til Sirdalen. Han hadde følge av sin gode venn og kompis (med K) Ben Løvlien fra Hammerfest, som ble forært en flaske med bobler – for det er en bragd i seg selv å kjøre sykkel så langt. Leder i Wings of Rogaland – Øyvind Halvorsen – kunne stolt informere om stort oppmøte på treffet – 104 deltakere og 63 sykler.

Etter loddtrekning og prisutdeling var det noen som trakk seg tilbake til hyttene. Forståelig nok, når en har hjemturen å tenke på dagen etter.

Søndagen dukket opp like plutselig som lørdagen forsvant. Og etter frokosten, var det dags for pakking og hjemreise. Været var akkurat like nydelig denne dagen, som i helgen forøvrig. Og det var med og gjorde hjemreisen til en god opplevelse for de fleste.  

Vi i Wings of Rogaland sitter igjen med en følelse som nesten ikke kan beskrives med ord. Det var skikkelig tungt å legge Valletreffet ned – men når oppslutningen og engasjementet kan overføres til et nytt sted, med kjente og kjære venner og mange nye og like god og herlig stemning – ja da har vi ikke tapt noenting. Tusen takk for laget, folkens. Samme helg neste år er allerede booket og vi gleder oss. 

Tekst: Jane Østhus – sekretær og nestleder i Wings of Rogaland

Bilder tatt av: Aage Kristensen, Grethe Alvestad og Jane Østhus

Legg igjen en kommentar

Logg inn for GWCN medlemmer