GOLDWING NYTT

Eks-presidenten skal holde seg unna

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

2021 har vært et svært turbulent år for GWCN. Kritikken mot styret har haglet, spesielt på Facebook. Nå har styret trukket seg, og klubben må reorganiseres. Eks-president Svein Inge Rønningen har ikke tenkt å bidra med noe som helst.

Skal tenke meg godt om før jeg engasjerer meg igjen (Svein Inge Rønningen)

– Hvorfor har du vært så taus når det har kommet kritikk mot styret på Facebook?

– Uansett hva man sier, blir det vridd og vrengt på. Av og til har noen forsøkt å svare på konkrete spørsmål, men dette har ikke vært vellykket. Det er umulig å nå fram i et kommentarfelt på Facebook, mener Svein Inge.

Han understreker at diskusjoner om omhandler interne forhold i klubben overhodet ikke skal diskuteres i det offentlige rom. Om noen lurer på noe, kan man stille spørsmål direkte til den det gjelder, eller til styret.

– Styret kan ikke diskutere hver for seg på Facebook. Sitter man i styret representerer man styret uansett. Da må man respektere retningsvalg og avgjørelser som er fattet, understreker han.

Helt siden det ordinære årsmøtet, som ble avholdt digitalt i juni i år, har en del medlemmer krevd ekstraordinært årsmøte. Hvorfor innkalte dere ikke til det?

– Vi ble bedt om å trekke oss. Det var noen DR-er som krevde dette på siste DR-møte. Alt ble vanskeligere, og oppgaven ble rett og slett for stor for oss. Jeg må være ærlig å si at motivasjonen heller ikke var på topp. Vi hadde lagt grunnen for en framtidsrettet klubb, som også yngre kunne tenke seg å bli medlemmer av. Dette har nok ikke medlemmene sett. Man blir matt etter alle urimelige og lite gjennomtenkte kommentarer på Facebook. Derfor trakk vi oss. Vi hadde ikke mer å gi, og det er grenser for hva man skal tåle av usakligheter, mener Rønningen.

På spørsmål om han tar selvkritikk for noe, er Svein Inge rask med å si at han ikke burde ha sagt ja til gjenvalg på årsmøtet. Det andre er at han burde ha lagt ned forbud mot at Jan B Sørensen skulle svare noen på Facebook. Selv enkle forklaringer ble vridd og vrengt på.

– Hva skjer med GWCN nå, tror du?

– Det er flere muligheter. Det første alternativet, som allerede flere har satt i gang, er at klubben blir splittet i flere lokale foreninger. Det er jo der alle aktiviteter skjer. Hvis man ikke makter å fornye seg, ser jeg ingen framtid for klubben på sikt. Alderen på medlemmene forteller en klar historie. Skal man tiltrekke seg yngre folk, må man tenke nytt. Det er over 3.000 goldwinger i Norge. I GWCN er det rundt 522 medlemmer. De som skal bringe klubben videre, må tenke på hvorfor ikke flere vil være medlemmer.

Og vil Svein Inge selv være medlem etter å ha trådt ut av styret?

– Jeg er i tenkeboksen. Jeg får ofte henvendelser fra andre utenfor klubben som lurer på hvorfor jeg gidder å legge ned så mye energi i noe som er så tungt å drive framover. Det har blitt lagt merke til det som har foregått en stund nå. Dessuten har jeg brukt kanskje 12 – 15 timer i uka det siste året på klubben. Det kan være greit å bruke tiden på andre ting en stund framover. Men jeg gleder meg til å treffe gode mc-venner til våren, som bare vil ha det hyggelig, avslutter eks-presidenten.

Legg igjen en kommentar

Logg inn for GWCN medlemmer